Örnek Çalışma: Çelik Yapı Projesi

Çelik Yapı Projesi Örneği

Çelik konstrüksiyon yapı imalatının, ekibimiz tarafından düzenli aralıklarla drone görüntüleri alındı ve SahaGözü’ne aktarıldı ve dijital modelleri oluşturuldu. Bu modeller üzerine pafta eklenerek kolon yerlerinin doğruluğu kontrol edildi. Çelik kolon yükseklikleri hesaplandı. Ayrıca sayısal yükseklik haritası oluşturularak incelendi.

İŞARETLEME

Kontroller esnasında karşılaşılan sorunlar model üzerinde işaretlendi. Bu sayede sorunlara erken müdahale edildi. Aynı zamanda ilerleyen zamanlarda yapılacak adımlar model üzerinde dijiital olarak notlandırıldı.



SAYISAL YÜKSEKLİK MODELİ

AutoCad çizim planları yaptığımız çekimler ile hazırlanan model üzerine entegre edildi. Oluşturulmuş 3D modeller üzerinde gerekli olan çelik kolon uzunluk ölçümleri yapılarak kontrolü sağlandı. Planlar ile imalat karşılaştırılarak, imalat kontrolleri çok kısa bir zaman içinde yapıldı.

PAFTA EKLEME VE UZUNLUK ÖLÇÜMÜ


YERDEN SAHA FOTOĞRAFLARI

Ankara’da tamamlanmış olan çelik yapı projesi uzmanlarımız tarafından görüntülendi. Görüntülemede son teknoloji drone tarafından otonom ve manuel olarak iki şekilde de gerçekleştirilmiştir. Ayrıca yapı içinden çekilen fotoğraflarda model üzerine entegre edilmiştir. Görüntüleme süreci alanında mühendislerimizin belirlemiş olduğu periyotlarla tamamlanmıştır.

Bu projeden örnek modelleri incelemek için bir SahaGözü hesabı açabilirsiniz.