Yerli Fotogrametri Yazılımı SahaGözü

 SahaGözü; alışılagelmiş fotogrametri yazılımlarında olduğu gibi, İHA’lar(drone), lazer tarayıcılar veya başka kaynaklardan elde edilen görüntülerin fotogrametrik analizlerini yaparak; ortofoto, nokta bulutu ve mesh gibi sayısal veriler üretir.

Web tabanlı fotogrametri yazılımı olan SahaGözü kurulum gerektirmeden internet erişimi olan her yerde ve her cihazda çalışabilmenizi sağlar. İnsansız hava araçlarından alınan görüntüleri fotogrametrik esaslara göre işler. Bunun yanında uçuş yapılan sahadan toplanan Yer Kontrol Noktalarını (YKN), istenilen koordinat sisteminde proje içine aktararak hassas sayısal verilere ulaşılmasını sağlar.

Fotogrametrik analiz öncesinde, eşlenik olarak çekilmiş hava fotoğraflarının ve YKN’lerin konumunu altlık harita üzerinde görüntüleyerek, kullanıcıya veri kıymetlendirmede kolaylık sağlar.

Yerli fotogrametri yazılımı SahaGözü, fotogrametrik analizlerin tamamlanmasının ardından ortofoto, nokta bulutu ve mesh verilerini aynı anda kullanıcıya gösterir. Böylece her bir 3 boyutlu veri için ayrı bir analiz yapmak gerekmez.

SahaGözü ayrıca ürettiği bu 3 boyutlu veriler üzerinde çalışılabilmesine de olanak sağlamaktadır;

  • Ortofoto

  1. Çizgi, Çokgen ve Daire Gibi Geometrik Çizimler
  2. İşaret Ekleme
  3. Koordinatlı Fotoğraf ve Video Ekleme
  4. Pafta Ekleme
  5. Fore Kazık Ekleme

  • Nokta Bulutu

  1. X,Y,Z Nokta Ölçümü
  2. Uzunluk, Yükseklik ve Açı Ölçümleri
  3. Alan Hesaplamaları
  4. Hacim (Kübaj) ve Kazı/Dolgu Hesaplamaları
  5. Kesit Oluşturma
  6. Açıklama Ekleme
  7. Fore Kazık Ekleme
  8. Dijital Yükseklik Modeli
  9. Farklılık Analizi
  • Mesh

  1. Katı Model Görüntüleme
  2. Büyük Verilerin Bölgesel Yüklenmesi ile Kolay Açılma
  3. OBJ. Formatlı Dışa Aktarım

Yerli fotogrametri yazılımı SahaGözü ; oluşturuduğu ortofotoları TIFF formatında, nokta bulutlarını ise LAS formatında dışa aktarabilmektedir.

Türkçe ara yüzü ile kullanıcılarına yeni bir deneyim sunan fotogrametri yazılımı Sahagözü, yalnızca sayısal veriler üretmiyor. Aynı zamanda ürettiği sayılsal verilerin kıymetlendirilmesi için de çözümler sunuyor.

label, , , , , , , , , , , , , , , , ,