SahaGözü Hacim ve Kazı/Dolgu Hesaplama Aracı

SAHAGÖZÜ KAZI-DOLGU HACİM HESAPLAMA ARAÇLARI

SahaGözü ile oluşturduğunuz ya da SahaGözü içine aktardığınız modeller üzerinde “Hacim Hesaplama” aracı kullanarak birden fazla yararlı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Sahagözü nokta bulutu araçları menüsünden hacim hesabı simgesi tıklanarak hacim hesabı aracı aktif hale getirilir. Hacim hesaplaması yapılacak yığının etrafı  kullanıcı tarafından noktalar halinde seçilir. Seçilen noktaların oluşturduğu alan, noktadan noktaya bağlı hatlar sayesinde çevrilmiş olur. Alan seçimi tamamlandığında ise seçili alanın iç kısımda kalan nokta bulutu SahaGözü hacim hesaplama aracı ile otomatik olarak seçilir ve renklendirilir.

Yığın/stok seçimi sonrası,  kullanıcıya yarma, dolgu sayısal bilgileri ve seçilen alanın metrekare cinsinden ölçüleri gösterilir.

Stok/Yığın Seçimi

SahaGözü hacim hesaplama aracı kullanıcıya , yapılan hesaplamanın özelleştirilmesi imkanı verir.

Alan seçimi ardından ortaya çıkan ilk sonuçlar, referans düzlemi seçilerek kullanıcının ihtiyacı olan doğru hacim hesaplarına ve kazı-dolgu sonuçlara ulaşılmasını sağlar.

SahaGözü hacim hesaplama aracı ile kullanıcılarına, aşağıda belirtildiği şekilde 4 ön tanımlı referans düzlemi seçimini sunar.

  • Oturtulmuş Yüzey
  • Minumum Kot
  • Maksimum Kot
  • Ortalama Kot

Hacim hesabına katılacak nokta bulutu seviyesini ayarlamaya yarayan referans düzlemi, kullanıcı tarafından özel bir kot değeri girilerek de istenilen seviyeye gelmesi ayarlanabilir.

Referans Düzlemi Seçimi

Hacim hesaplanması yapılmak istenen yığının seçimi ve sonrasında referans düzleminin ayarlanması ile gösterilen sonuçlar, ilgili yığın/stok alanı hakkındaki kazı/dolgu sonuçlarını da kullanıcıya gösterilir.

Sonuç verilerinden “Yarma” değeri seçilen alanın üzerindeki hacim kazı hesabını, “Dolgu” değeri ise seçilen alanının altında kalan dolgu hacmini gösterir. Böylece SahaGözü hacim hesaplama aracı kullanarak kullanıcı tarafından seçilen alana dair kazı/dolgu hesaplamaları sonuçlarına da ulaşılmış olur.

SahaGözü hacim hesaplama aracı ile, belirli bir stok hacminin hassas şekilde hesaplanması sayesinde, yapılacak ödemelerin hesabında kullanıcılarına yardımcı olur. Ayrıca ödemesi yapılan hafriyat ile gerçek yığın arasındaki farkın karşılaştırılmasına olanak verir.

Kullanıcı dostu ara yüzü ve özelleştirilebilir hesaplama adımları sayesinde, SahaGözü hacim hesaplama aracı kullanıcılarına çözüm sunmaktadır.

Hacim hesaplama kullanım videosunu izlemek için tıklayınız:

label, , , , , , , , , , , , , , ,